Mijn eerste document online ondertekenen

In dit artikel zult u leren hoe een document dat u toegezonden werd door uw werkgever, online kunt ondertekenen. Neem bij het minste probleem om een document te ondertekenen contact op met ons door hier te klikken.

Uw werkgever stelt voor om in alle veiligheid en op eenvoudige wijze online HR-documenten te tekenen zoals contracten of verklaringen.

Om een document te tekenen hebt u het volgende nodig:

• toegang tot uw mails
  • uw mobiele telefoon (het nummer dat u aan uw werkgever opgegeven hebt) bij de hand om een ondertekencode te ontvangen via sms

Voor ieder te ondertekenen document zult u een e-mail ontvangen met daarin het volgende:

• een korte beschrijving van het document (een contract, een intentieverklaring, een amendement,...)
  • de uiterste datum waarop u het document dient te tekenen

een link die u toelaat om het document te raadplegen en te beslissen of u het al dan niet tekent

Als uw werkgever de optie voor melding via sms gebruikt wordt u ook per sms op de hoogte gebracht.

Van zodra u klikt op de link in de e-mailuitnodiging wordt u naar deze pagina doorgeschakeld:

Uw toegangscode wordt u toegezonden via sms nadat u geklikt hebt op de link die u per e-mail ontving. Zorg ervoor dat u uw werkgever een geldig gsm-nummer meegedeeld hebt.

U krijgt toegang tot het document na het ingevoerd te hebben in dit veld:

Opgelet ! Het kan soms 5 tot 10 minuten duren voor u de code ontvangt. Als u de code niet ontvangen hebt na ongeveer 10 minuten of bij het minste probleem om een document te tekenen, neem dan contact met ons op door hier te klikken.

Tegelijkertijd wordt u een nieuwe sms toegezonden.

Opgelet: deze code geeft u toegang tot het document, maar ze laat u niet toe het te tekenen.

Vul deze code in het veld “toegangscode” in en aanvaard de gebruiksvoorwaarden voor de ondertekenservice van PeopleDoc zoals hieronder:

Deze code heeft een beperkte geldigheidsduur. Als u probeert om de pagina te valideren en de code is reeds vervallen, zult u automatisch een nieuwe code toegezonden krijgen zonder dat u iets hoeft te doen. Geef de nieuwe code op en klik dan op “valideren”.

U krijgt dan toegang tot het te tekenen document. De vervaldatum waarvóór u het document moet tekenen is aangegeven onder de titel van het document zoals hieronder:

U kunt dus de tijd nemen om het document te lezen alvorens het te tekenen. Als u de datum ter ondertekening overschrijdt is het document niet getekend en zal het dan ook niet meer raadpleegbaar zijn.

Om het document online te raadplegen beschikt u over een paginaoverzicht en over een inzoomfunctie:

Van zodra u het document gelezen hebt, kunt u:

• Het document tekenen door het vakje “Ik heb het document gelezen en wens het te tekenen” aan te kruisen
  • Weigeren het document te tekenen door te klikken op de rode link “Weigeren dit document te tekenen”

Als u het document weigert zal er een venster opengaan dat u zal vragen de redenen voor de weigering uit te leggen.

Opgelet: u bent verplicht uw weigering te motiveren zodat deze informatie aan uw werkgever kan worden overgemaakt.

Als u weigert te tekenen, wordt een bevestigingsmail gestuurd naar uw e-mailadres om u uw keuze mede te delen zoals hieronder.